Tämän päivän lounaaksi tein sieni-pekonikastikeen. Valitsin siihen herkkusienet, hyvää kastiketta saa myös kanttarelleista ja suppilovahveroista. Olen myös testannut säilykemetsäsieniä. Lisukkeeksi tein perunamuusia. Herkkuu :)
Sieni-pekonikastike
250g sieniä
140g pekonia
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
100g kanttarellituorejuustoa
mustapippuria
suolaa
chilimaustetta
voita paistamiseen
Kuori ja silppua valkosipuli ja sipuli
pieneksi. Lisää pannulle voita ja kuullota sipulit. Pilko pekonit
ja lisää ne sipulien joukkoon. Anna ruskistua vähäsen. Pilko
sienet isoiksi kuutioiksi ja lisää joukkoon. Kypsennä. Mausta
mustapippurilla, suolalla ja chilimausteella. Varo laittamasta liikaa
suolaa, sillä pekoni on aika suolasta. Kun neste on haihtunu, lisää
joukkoon tuorejuusto. Sekoita. Voit lisätä hieman maitoa joukkoon
niin tulee kastikemaisempaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti