lauantai 8. helmikuuta 2014

Sichuanin Dan Dan nuudelit ja paistettu ananas mausteisella karamellikastikkeella

Perjantaivapaan kunniaksi kokeiltiin uudestaan reseptejä joululahjakirjasta (Gordon Ramsay: Kokkaustaidot). Vuorossa oli Sichuanin Dan Dan nuudelit ja jälkiruuaksi paistettu ananas mausteisella karamellikastikkeella. Taas lisää pikkupurnukoita ja outoja mausteita kaappiin. Kiva kokeilla jotain ihan erilaista. :)


Alkuperäinen resepti: kiinalaiset nuudelit ja paistettu ananas

Sichuanin Dan Dan nuudelit


Kaupasta ei löytynyt chili-paputahnaa mutta käytin chili-oliiviöljyä. Sichuanin pippuria en löytänyt, mutta paikallisesta maustemestasta löytyi Sechuanin pippuria.



Tältä näytti valmis jauhelihasoosi. Kirjassa ei ollut linkissä löytyvää kastiketta, mutta se varmasti lisää tulisuutta.


Nuudelit: ajattelin vatsaani ja ostin täysjyvänuudeleita enkä munanuudeleita.


Valmis annos. Ei asettelultaan kaunis, mutta hyvää oli. Aluksi tulisuus ei tuntunut, mutta lopuksi tuli tulisempi maku. Kastike varmasti lisää sitä.


 Paistettu ananas mausteisella karamellikastikkeella


Viismauste oli loppunut paikallisessa maustemestassa, mutta myyjä ystävällisesti kertoi mitä nämä viisi maustetta on ja tein sitte oman viismausteen.


Ananakset pannulla


Karamellikastike omalla viismausteella


Nam nam :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti