lauantai 13. joulukuuta 2014

Puolukka-kinuskijuustokakku

Heippa herkuttelijat!

Ilahdutin työkavereita jouluisella kakulla. Puolukka-kinuskijuustokakku. Reseptin lyösin ystäväni opastuksella kinuskikissan sivuilta. http://www.kinuskikissa.fi/kinuskin-joulukakku/

Mukautin omaan suuhun mukavemmaksi ja ystäväni vinkkejä kuunnellen. Sillä pidän enemmän mansikoista ja valdelmista kuin karpaloista ja puolukoista, mutta niistä olisi varmaan tullut äklönmakea. Kinuski ja puolukka oli kyllä yhdessä hyvä. Ei makea ei kirpeä. Jokainen testatkoon oman maun mukkaan. Mukavan jouluinen fiilis tuli :) Meni ku kuumille kiville ;)

Pohja:
200 g piparkakkuja
75 g margariinia
Täyte:
4 dl kuohukermaa
3 dl fariinisokeria
6 liivatelehteä
2 ½ dl Flora Vispiä (20 %)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl vettä
175 g sokeroimattomia puolukoita
Kiille:
3 liivatetta
3 dl puolukkamehua/ vadelma-puolukka-mustikkamehukeitto
n. 1 dl puolukoita

Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa piparit. Sulata rasva kattilassa ja sekoita piparimurut joukkoon. Painele vuoan pohjalle.

Valmista ensin kinuskikastike. Mittaa kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu ja jatka keittämistä parin minuutin ajan. Anna kastikkeen jäähtyä täysin kylmäksi.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota Flora Vispi. Sekoita joukkoon tuorejuusto.
Vatkaa kylmää kinuskikastiketta, kunnes kastike on muuttunut vaahdoksi. Sekoita kinuskivaahto kerma-tuorejuustoseokseen. Kiehauta vesi ja sulata liivatteet siihen. Sekoita täytteeseen.

Lusikoi täytettä vuokaan ja ripottele väliin useassa erässä puolukoita. Anna hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia tai seuraavaan päivään.

Itse murskasin puolukat ja lisäsin täytteeseen. Tuli omaan suuhun tarpeeksi kirpeää. 

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna mehusta n. ½ dl kiehuvaksi. Sulata liivatelehdet siihen. Sekoita muun mehun joukkoon ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Kaada sitten lusikan kautta vuokaan. Ripottele kiilteen joukkoon puolukoita. Nosta jääkaappiin hyytymään.

Itse käytin mehukeittoa, ei tullut niin juoksevaa.
Murskasin myös kiilteen puolukat. En ole niin kirpeän yllätysten ystävä. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti