sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Jauhelihakastike ja kesäkurpitsaa

Vähän erilaista "jauhelihakastikketta ja spagettia,
 vaihtelua arjen eväisiin. Nam nam :)

 Jauhelihakastike ja kesäkurpitsaa (3:lle nupille)



400 g jauhelihaa
paistamiseen: öljyä
maustamiseen: suolaa, pippuria, oreganoa, paprika- ja chilimaustetta
pieni sipuli
2 valkosipulin kynttä
pieni nippu tuoretta basilikaa
1 tlk tomaattimurska
1/2 tlk vettä
2 pientä kesäkurpitsaa
suolaa, pippuria
2 rkl öljyä
1 dl juustoraastetta


Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi kuutioksi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuli ja valkosipuli. Lisää jauheliha joukkoon ja ruskista. Mausta jauheliha suolalla, pippurilla, oreganolla, paprika- ja chilimausteella. Nypi basilikan lehdet jauhelihan mukaan. Lisää tomaattimurska ja vesi. Hauduta.







Sillä välin höylää kesäkurpitsa suikaleeksi pituussuunnassa, kuorimaveitsellä tai juustohöylällä. Itse suosin juustohöylää, tulee leveämpiä suikaleita. Kiehauta vesi ja keitä kesäkurpitsoja siinä muutama minuutti.









Valuta vesi. Lisää mausteet, öljy ja juustoraaste. Sekoita ja nauti kastíkkeen kera :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti