lauantai 19. lokakuuta 2013

Jauhelihatortillat ja guacamole

Lauantain kunniaksi tein oikeen suursiivouksen ja vein kaikki matotki ulos lumisateeseen paleltumaan. Ahkeroinnin jälkeen halusin jotain nopeaa ja hyvää syötävää. Palkitsin itseni tortilloilla, joihin valmistin itse guacamolen. Hyvät ystävät älkää ostako kaupan valmista guacamolea, se ei sisällä avokadoa laisinkaan. Se on myös helppo valmistaa ihan omin pikkukätösin. Valitse kaupasta mahdollisimman pehmeä avokado, jos aiot valmistaa samana päivänä.

Jauhelihatortillat ja guacamole
















Guacamole
2 avokadoa
1 sipuli
1-2 valkosipulin kynttä
1 chilipalko
suolaa
puolikas lime

Jauhelihakastike
1 rkl öljyä
400 g jauhelihaa
 mustapippuria
chilimaustetta
paprikamaustetta
suolaa
2 dl salsaa
2 rkl vettä

täysjyvävehnätortilloja
salaattia
tomaattia
paprikaa
kurkkua
juustoraastetta

Ensin valmistan guacamolen: Kuori avokadot. Itse kuorin ihan käsin. Kuori irtoaa hyvin pehmeästä ja kypsästä avokadosta. Säästä kivet. Silppua sipuli ja chilipalko. Raasta valkosipuli. Murskaa haarukalla avokado, lisää joukkoon sipuli, valkosipuli ja chili. Sekoita tahnamaiseksi. Lisää limen mehu (tai 3 rkl sitruunamehua) ja sekoita tasaiseksi.
Jos säilytät guacamolen, laita siemenet joukkoon niin seos ei tummu.



Sileän tuloksen saat sauvavatkaimella.


Valmista jauhelihakastike. Paista jauheliha kypsäksi öjyssä pannulla. Mausta mustapippurilla, chilimausteella, paprikamausteella ja suolalla. Lisää salsa ja hieman vettä. Anna kiehua hetken verran miedolla lämmöllä.

















Pilko salaatti, tomaatti, paprika ja kurkku. Lämmitä tortillat mikrossa. Täytä ne valmistamillasi täytteillä ja nauti. Helppoa ja hyvää. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti