Kesäkurpitsa-paprikarisotto
1-2 ruokailijalle
3 rkl öljyä
2 tlk currytahnaa
1 tlk valkosipulitahnaa
1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 ½ dl riisiä
5 dl vettä
1/3 kesäkurpitsaa
1/3 paprikaa
pieni kourallinen juustoraastetta
Hienonna sipuli ja valkosipuli.
Kiehauta kattilassa öljy, currytahna ja valkosipulitahna. Risotto
saa voimakkaamman maun. Lisää joukkoon sipuli ja valkosipuli.
Kuullota ne. Lisää riisi ja sekoita. Kuullota niin kauan, että
riisit ovat läpinäkyviä. Lisää joukkoon vesi. Anna riisien
kiehua noin puolet keittoajasta ja sekoita välillä.
Itse käytin tummaa riisiä, mutta risottoriisi soveltuu paremmin |
Pilko kesäkurpitsa ja paprika
kuutioiksi. Lisää kattilaan ensin paprika ja hetken päästä
kesäkurpitsa. Anna kiehua vielä loppuaika niin, että riisi kypsää
ja vesi on imeytynyt kokonaan riisiin. Lisää vielä
ripaus juustoraastetta.
Ei nättii mut maukasta ;P |
Kesäkurpitsa linjalla jatkuu.. :D Ja oot malttanu ottaa kuvan lautasella olevasta ruoastakin! ;)
VastaaPoista-Maiju
Hah ;) todellaki :)
PoistaNamNam :P
VastaaPoista-Kati