torstai 10. lokakuuta 2013

Kesäkurpitsa-paprikarisotto

Löysin jääkaapista erilaisia itämaisia tahnoja. Olin käyttänyt niitä johonkin kastikkeeseen ja tietysti oli pitänyt ostaa kaikki innokkaana. Mieleni teki risottoa ja päätin käyttää kaikkia jääkaappini jämiä. Kesäkurpitsaa löytyy aina jääkaapista tähän aikaa vuodesta. Tuloksesta syntyikin minun uusi herkkusuosikki. Sitä voin nauttia ihan pelkästään tai jos on miespuoleisia kylässä niin sitä voisi nauttia vaikka paistetun kana- tai possupihvin kanssa ;) Nam nam eiku syömään:


Kesäkurpitsa-paprikarisotto

1-2 ruokailijalle

 















3 rkl öljyä
2 tlk currytahnaa
1 tlk valkosipulitahnaa
1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 ½ dl riisiä
5 dl vettä
1/3 kesäkurpitsaa
1/3 paprikaa
pieni kourallinen juustoraastetta

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kiehauta kattilassa öljy, currytahna ja valkosipulitahna. Risotto saa voimakkaamman maun. Lisää joukkoon sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne. Lisää riisi ja sekoita. Kuullota niin kauan, että riisit ovat läpinäkyviä. Lisää joukkoon vesi. Anna riisien kiehua noin puolet keittoajasta ja sekoita välillä.

Itse käytin tummaa riisiä, mutta risottoriisi soveltuu paremmin

















Pilko kesäkurpitsa ja paprika kuutioiksi. Lisää kattilaan ensin paprika ja hetken päästä kesäkurpitsa. Anna kiehua vielä loppuaika niin, että riisi kypsää ja vesi on imeytynyt kokonaan riisiin. Lisää vielä ripaus juustoraastetta. 


Ei nättii mut maukasta ;P

3 kommenttia:

  1. Kesäkurpitsa linjalla jatkuu.. :D Ja oot malttanu ottaa kuvan lautasella olevasta ruoastakin! ;)
    -Maiju

    VastaaPoista