Alla oma versioni:
Kesäkurpitsalasagne
Lihakastike
2 valkosipulin kynttä
400 g jauhelihaa
1 prk valkosipulilla maustettua
tomaattimurskaa
suolaa
mustapippuria
paprikamaustetta
chilimaustetta
yrttisekoitusta
öljyä paistamiseen
Juustokastike
2 rkl voita
¾ dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
n. 100 g juustoraastetta
mustapippuria
suolaa
Väliin
400 g kesäkurpitsaa
Päälle
n. 50 g juustoraastetta
Hienonna sipuli ja valkosipuli pieneksi
kuutioksi. Kuullota niitä pannulla öljyssä, kunnes sipulit ovat
läpikuultavia. Lisää huonelämpöinen jauheliha pannulle ja
ruskista se. Lisää jauhelihaan valitsemasi mausteet. Itse suosin
suolaa, mustapippuria, paprikamaustetta, chilimaustetta ja
yrttisekoitusta. Lisää joukkoon tomaattimurska ja
sekoita. Lisää vielä 1/3 purkillista vettä, että kastike vähän
juoksettuu.
Vinkki: Maustamisen jälkeen laitan 1 rkl vehnäjauhoja jauhelihan sekaan ja ”ruskistan”. Vehnäjauho tekee seoksesta kastikemaisen |
Lisää maito pienissä osissa koko ajan sekoittaen, että kastikkeesta tulee tasaisempi eikä se pala pohjaan. |
Lado uunivuokaan kerroksittain
vuorotellen jauhelihakastiketta, juustokastiketta ja
kesäkurpitsaviipaleita
Tuli ainakin neljä kerrosta |
Ripota loppujuustoraaste pinnalle. Paista uunissa 175 C n. 45 minuuttia
Tuloksena kauniin ruskea lasagne :) |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti