maanantai 7. lokakuuta 2013

Kesäkurpitsalasagne

Alkuun päätin kokeilla uutta reseptiä kesäkurpitsalasagnesta. Heti alkuun piti muokkailla oman näköiseksi ja yhdistellä reseptejä. Löysin omani pienen vaivannäön jälkeen ja lopputulos oli herkullinen lounas tai noh neljän päivän lounas yksin syötäväksi..

Alla oma versioni:

Kesäkurpitsalasagne


Lihakastike
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
400 g jauhelihaa
1 prk valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa
suolaa
mustapippuria
paprikamaustetta
chilimaustetta
yrttisekoitusta
öljyä paistamiseen

Juustokastike
2 rkl voita
¾ dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
n. 100 g juustoraastetta
mustapippuria
suolaa

Väliin
400 g kesäkurpitsaa

Päälle
n. 50 g juustoraastetta

Hienonna sipuli ja valkosipuli pieneksi kuutioksi. Kuullota niitä pannulla öljyssä, kunnes sipulit ovat läpikuultavia. Lisää huonelämpöinen jauheliha pannulle ja ruskista se. Lisää jauhelihaan valitsemasi mausteet. Itse suosin suolaa, mustapippuria, paprikamaustetta, chilimaustetta ja yrttisekoitusta. Lisää joukkoon tomaattimurska ja sekoita. Lisää vielä 1/3 purkillista vettä, että kastike vähän juoksettuu. 

Vinkki: Maustamisen jälkeen laitan 1 rkl vehnäjauhoja jauhelihan sekaan ja ”ruskistan”. Vehnäjauho tekee seoksesta kastikemaisen

Valmista juustokastike: Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot. Anna kiehua. Lisää maito ja sekoita. Anna seoksen hieman kiehua. Lisää juustoraaste, sekoita kunnes raaste on sulanut. Mausta kastike.


Lisää maito pienissä osissa koko ajan sekoittaen, että kastikkeesta tulee tasaisempi eikä se pala pohjaan.

Leikkaa kesäkurpitsa pituussuunnassa pitkiksi viipaleiksi. Käytän itse juustohöylää, mutta kuorimaveitsikin ajaa asiansa. Yritä saada suikaleista mahdollisimman ohuita.


Lado uunivuokaan kerroksittain vuorotellen jauhelihakastiketta, juustokastiketta ja kesäkurpitsaviipaleita

Tuli ainakin neljä kerrosta
 

Ripota loppujuustoraaste pinnalle. Paista uunissa 175 C n. 45 minuuttia

Tuloksena kauniin ruskea lasagne :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti