perjantai 25. lokakuuta 2013

Kanahampurilaiset

Tänään oli jenkkivaikutteinen päivä. Tein vähän suomalaisemman version ja yhden omista suosikeistani: kanahampurilainen ruisleivällä. "Kastikkeiksi" tein omatekoisen tomaattisalsan ja guacamolen. Kaiken kruunasi jälkiruoka: amerikkalainen omenapiirakka vaniljavaahdolla. Ohjeen löysin Helsingin sanomien sivuilta. Klikkaa tästä löytääksesi reseptin.

Kanahampurilaiset

 














ruisleipää
sulatejuustoa
salaattia
kanapihvejä

maustamiseen
pippurisekoitusta
suolaa
paprikamaustetta
chilimaustetta

tomaattisalsa
2 tomaattia
½ sipuli
1 valkosipulin kynsi
7 basilikan lehteä
1 chilipalko
½ limen mehu
öljyä
suolaa
pippuria

guacamole
2 avokadoa
½ sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 chilipalko
½ limen mehu
ripaus suolaa

Ripottele pippurisekotusta, suolaa, paprikamaustetta ja chilimaustetta kanapihvin pinnalle. Painele. Toista toiselle puolelle. Jätä pihvit maustumaan sillä aikaa, kun valmistat salsan ja guacamolen.

Valmista tomaattisalsa. Pilko tomaatit ja sipuli kuutioiksi. Hienonna basilikan lehdet ja lisää seokseen. Raasta valkosipulin kynsi joukkoon. Poista chilipalon siemenet ja pilko. Lisää joukkoon. Purista limen mehu ja lisää suola ja pippuri. Sekoita. Jätä maustumaan.
















Valmista guacamole. Kuori avokadot. Itse kuorin käsin. Kuori irtoaa hyvin pehmeästä ja kypsästä avokadosta. Säästä kivet. Silppua sipuli ja chilipalko. Muista poistaa siemenet. Murskaa avokado haarukalla. Lisää sipuli ja chili. Raasta valkosipuli joukkoon. Lisää suola. Sekoita tahnamaiseksi. Lisää limen mehu ja sekoita tasaiseksi. Tasaisemman tuloksen saat sauvasekoittimella. Jos säilytät guacamolen, siemenet estävät seoksen tummumisen.

















Paista kanapihvit. Kun kanapihvit ovat kypsiä lisää päälle sulatejuusto. Anna lämmetä ja sulaa hieman. Lämmitä ruisleipä. Itse käytän leivänpaahdinta. 


















Täytä hampurilainen tomaattisalsalla, guacamolella, kanapihvillä ja salaatilla. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti