tiistai 15. lokakuuta 2013

Sienikastike

Syksy on herkullisten sienien aikaa. Kaapista löytyi viikonlopun jäljiltä ruskeita herkkusieniä. En aikasemmin ollut maistanut niitä, mutta en huomannut eroa vaaleisiin herkkusieniin verrattuna. Löydöstä syntyi herkullinen kastike, johon voi soveltaa mitä tahansa sieniä. Kanttarellit ja suppilovahverot ovat suosikkejani. Seuraksi paistoin possupihvejä ja tein vihreän salaatin.. Sitten lenkille kauniin ruskeiseen luontoon :)

Sienikastike

 
1 rkl voita
1 sipuli
100g sieniä
suolaa
paprikamaustetta
mustapippuria
1 rklvehnäjauhoa
2 dl maitoa
2 dl kermaa








Silppua sipuli pieneksi. Kuullota sipuli voissa pannulla. Lisää valitsemasi sienet.  Paista sienet puolikypsäksi. 


Itse käytin ruskeita herkkusieniä, joita löysin kaapistani.















Mausta seos pippurilla, paprikamausteella ja suolalla. Lisää joukkoon vehnäjauhoja. Sekoita. Anna hieman ”ruskistua”. Lisää maito ja sitten kerma. Kiehauta hiljakseen kastikemaiseksi.



Vehnäjauho tekee seoksesta kastikemaisen.















Herkullisen kastikkeen lisäksi paistoin possupihvejä ja vihreän salaatin. Salaatissa on jäävuorisalaattia, rucolaa, tomaattia ja paprikaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti